Anna Jalkling

Anna Jalkling

Ordförande & projektledare

Anna bor med sin man i norra Skåne. Förutom hennes man består hennes familj av två hundar och en katt. Mode, inredning och musik i alla former ligger henne varmt om hjärtat. När Anna inte jobbar med SHEDO dricker hon kaffe och löser världsproblem med Jessica och shoppar löjliga mängder skor.

Mail: anna.jalkling@shedo.se
Telefon: 0738 – 90 55 28

Jessica Andersson

Jessica Andersson

Vice ordförande, projektledare & föreläsare

Jessica bor i Kristianstad i Skåne och tar sjuksköterskeexamen i juni. Jessica har egen erfarenhet av självskadebeteende och ätstörningar och är projektledare för SHEDOs framtagning av den första stödchatten i Sverige med specifik inriktning på självskadebeteende. Hon är även en av föreningens föreläsare. Utöver studierna och jobbet i SHEDO är Jessica projektledare för Arvsfondsprojektet Utskrivningsguiden. När hon inte jobbar dricker hon gärna kaffe och löser världsproblem med Anna eller myser med sin söta pojkvän.

Mail: jessica.andersson@shedo.se
Telefon: 0727-35 20 23

Mikael Engvall

Mikael Engvall

Ledamot & lokalrepresentant i region syd

Han jobbar som livsstilscoach. Ett jobb som går ut på att hjälpa personer med olika funktionssätt med bland annat socialt utanförskap som konsekvens. Mikael är engagerad i NSPH och har därmed ett brett kontaktnät bland både brukarorganisation och beslutfattare inom kommun och landsting. Han har egen erfarenhet av ätstörningar och självskadebeteende.På fritiden ägnar Mikael mycket tid åt loppmarknader och åt kultur.

John Andersson

John Andersson

Ledamot & lokalrepresentant i region syd

John är bosatt i Skurup, längst ner i den djupaste skånska södern. John var under ett antal år ordförande för RSMH-Skåne, där han särskilt intresserade sig för de med destruktiva och självdestruktiva beteenden, respektive de som nekas vettig vård. Det var därför naturligt för honom att först samarbeta med SHEDO för att sedan bli dess lokalrepresentant. John tillhör styrelsen för HSO-Skåne, (Handikapporganisationernas Samarbetsorganisation) där han bevakar psykiatrifrågor. John sitter också med i styrelsen för PO-Skåne, en ideell organisation som driver verksamheten med personliga ombud för personer med psykiska funktionshinder åt ett tiotal skånska kommuner på entreprenad. Han har varit aktiv föreningsmänniska i hela sitt liv, inklusive då som social- och kulturpolitiker, vilket gör att han driver viktiga intressepolitiska frågor gentemot stat, Region Skåne och kommunerna såväl som mot privata aktörer.

Anna Lundahl

Anna Lundahl

Suppleant & lokalrepresentant i region väst

Anna bor i Göteborg tillsammans med sin lilla vovve som hängt med och följt henne i ur och skur under 15 års tid. Anna brinner för människors hälsa, med rätten att få vara med och påverka sin egen vård och studerar idag till undersköterska. Hon har själv varit drabbad av självskadebeteende och ätstörningar och har vänner som fortfarande kämpar med likartad problematik. Fritiden tillbringar hon gärna med att fördjupa sig i ämnet, shoppa, vara med pojkvännen och i perioder med att snöa in sig i bra dokumentärer och tv-serier.

Daniel Kristiansson

Daniel Kristiansson

Suppleant & lokalrepresentant i region öst

Daniel Kristiansson är suppleant i styrelsen och lokalrepresentant för SHEDO i region Öst. Han arbetar för Miljöpartiet i Karlstad, där han också bor tillsammans med sin sambo och tvillingar. Daniel har egen erfarenhet av både ätstörningar och självskadebeteende. Genom sitt engagemang i SHEDO vill han sprida kunskap om självskadebeteende och självskador samt bidra till att vården bättre uppmärksammar anhörigas situation. Fritiden ägnas åt stora mängder litteratur, musik och longboard under sommarhalvåret.

Therése Fors

Therése Fors

Suppleant & lokalrepresentant i region syd

Therése är 30 år och bor i Klippan tillsammans med sin älskade katt. På dagarna läser Therése på högskolan i Kristianstad till förskollärare. Therése har en erfarenhet från sina tidiga barndom fram till 2011 inom såväl psykiatrin, rättspsykiatrin, behandlingshem och familjhemsplaceringar på grund av sitt långa självskadebeteende. Numera är Therése frisk sen 2011 och alla hennes erfarenheter har skapat ett brinnande intresse för att dela med sig av sina erfarenheter samt att hjälpa andra som befinner sig i liknande situationer. Therése självskadebeteende gick alldeles för långt och hon tycker inte att det ska behöva gå så långt!

Vill du komma i kontakt styrelsen?